Avsnitt 67. Fallskärmsjägaren som försvann

Lyssna på Avsnitt 67 av Olösta Fall: Fallskärmsjägaren som försvann

Sommaren 1985 åker en fallskärmsjägare till Frankrike för att bestiga berg i de franska alperna. Christer Poka är van friluftsmänniska och har planerat resan i detalj för att hinna hem till en ny termin på polishögskolan i Solna där han studerar. Men han kommer aldrig hem igen och många tror än idag att Christer försvann frivilligt.

Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras ett försvinnande och krig.

Källor

Den främsta källan till detta avsnitt är polisens förundersökning om Christer Pokas försvinnande som delgivits oss. Stort tack till Eva Kullenberg som skriver bloggen http://29juli1965.blogspot.com/

Om främlingslegionen:

https://www.businessinsider.com/5-surprising-facts-you-probably-didnt-know-about-the-french-foreign-legion-2015-9?r=US&IR=T

Flashback-tråden om Christer Pokas försvinnande:

https://www.flashback.org/t1700662

Vill du diskutera veckans avsnitt med andra lyssnare?

olöstafall_eftersnack

Gå med i Olösta Fall – Eftersnack på Facebook.

Fler avsnitt av Olösta Fall på Acast: https://play.acast.com/s/olosta-fall

2 kommentarer

  1. Jag förstår inte varför ni ens hakar upp er på Främlingslegionen? Det finns ju inget som tyder på att han gått med där. Jag har hört killar prata om Främlingslegionen många gånger. Det är väl mer en machogrej. Det troliga är väl att han råkat ut för något? Varför tar ni inte upp det? Klätterolycka? Olycka? Mord? Han verkar ju inte ha haft några skäl att vilja gå under jorden så varför diskuterar ni det i hela programmet?

    • Hej, Vi diskuterar det spåret främst för att det är huvudspåret som nämns i polisutredningen som vi har fått ta del av. Det verkar vara den teorin som polisen arbetade efter och det som de flesta i Pokas närhet trodde kan ha hänt. Det utesluter såklart inte andra teorier som vi också säger i diskussionen i avsnittet (främst i vårt eftersnacks-avsnitt som du gärna får lyssna på om du inte hört det). Christer kan ha råkat ut för en olycka eller någon som ville honom illa. Men eftersom inga spår hittats och för att det var i Frankrike han försvann, efter att ha pratat om främlingslegionen blev det för oss, det mest intressanta spåret att belysa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.