Avsnitt 8 – De försvunna flickorna del 2

Lyssna på  Olösta Fall Avsnitt 8 – De försvunna flickorna del 2


Jasmina Jasharaj var bara 6 år när hon försvann den 28 juli 1997 i Sävsjö. Polisen misstänker att hon har utsatts för brott och de dömda barnmördarna Ulf Olsson och Anders Eklund har varit aktuella i utredningen. Bara en månad innan Jasminas försvinnande försvann åttaåriga Mariam Adam bara några mil bort. Kan Jasminas försvinnnande ha en koppling till Mariams?

Lyssna på del 1 av ”De försvunna flickorna” om Mariams försvinnande innan du lyssnar på detta avsnitt som handlar om Jasmina.

Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras våldsamma brott som involverar barn.

Jingle: Olösta Fall – Rachel Seow Sosa.

KARTBILDER:

Det kom in många vittnet som säger sig ha sett Jasmina i samband med hennes försvinnande 1997. Vi tar upp flera av dessa vittnesmål i veckans avsnitt ”De försvunna flickorna del 2” av Olösta Fall. Här är kartbilderna så att ni lättare kan hänga med och få en överblick gällande vilka områden det rör sig om.

Bild 1: Vi har stjärnmarkerat de olika platserna där vittnen ska ha sett en flicka som stämmer överens på Jasminas signalement. Det var i Värnamo som kusinen påstått sig ha sett Jasmina i en bil. I Ohs ska en man som burit på en flicka synts till.

Skärmavbild 2018-10-10 kl. 18.13.55.png

Bild 2: En kartbild över Sävsjö och de områden som vi pratar om i podden: campingplatsen där fler vittnesmål rapporterats in, Östra esplanaden (Sturehallen) där en flicka ska ha klivit in i en bil och Slottsruinen där någon hört ett skrik.

Skärmavbild 2018-10-10 kl. 18.38.14.png

Bild 3: En överblick över avståndet mellan Hultafors där Mariam Adam som togs upp i ”De försvunna flickorna del 1” försvann, och Sävsjö där Jasmina försvann en månad senare.

Skärmavbild 2018-10-02 kl. 23.22.15.png

Vill du diskutera veckans avsnitt med andra lyssnare?

Gå med i Olösta Fall – Eftersnack på Facebook.

Vill du läsa mer om mordet på Jasmina Jasharaj?

Här är alla de källor och artiklar som vi använt oss av.

Källor:

https://www.expressen.se/kvallsposten/jasmina-6-forsvann-utan-ett-enda-spar/

https://www.expressen.se/kvallsposten/20-ar-efter-att-jasmina-6-forsvann-ar-fallet-olost/

prenumererapå

Nästa avsnitt av Olösta Fall kommer den 28 oktober 2018

Prenumerera nuhttp://bit.ly/apple-olostafall

Lyssna via Acast: https://play.acast.com/s/olosta-fall

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.