Utmaningen med att arbeta med olösta fall

Nu pågår research-arbetet för oss för fullt inför säsong två. Vi bygger mestadels av vår research på tidningsartiklar eller mediers rapportering om fallen som vi tar upp i podden. När det handlar om olösta mord, där utredning pågår, är förundersökningar som oftast sekretessbelagda, eftersom det kan skada utredningen om handlingarna blir offentliga.
 
Vi tar också ofta upp fall där polisen inte har misstänkt brott, kanske i fall om försvunna personer – och då finns det ingen förundersökning att begära ut. Och i många av dessa fall är även medierapporteringen mycket begränsad.
 
Det är därför en utmaning att arbeta med olösta fall, men arbetet är desto viktigare. För det är ju dessa fall som måste tas upp och pratas om! Det finns anhöriga där, på andra sidan. Anhöriga som förtjänar svar.
 
Vi blir därför tacksamma när vi kan komma i kontakt med anhöriga för att få en klarare bild av vad som hänt i de fall som vi tar upp. Det underlättar så mycket för arbetet när de anhöriga kan hjälpa oss att berätta vad som hänt. Det är ju deras berättelser vi vill berätta. Tack för att ni lyssnar!
 
/Sofie och Nathalie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.